Pigeon Stribet

Den stribede pigeon blev først beskrevet af Wøldike men her er den beskrevet af Claus Matthiesen

 

Claus Matthiesen skrev i 1913:  Det af Kærne tilfældigt fremkomne Modertræ står i en Vejgrøft i Nærheden af den fra andre Frugter kendte Landsby Flintinge på Lolland, hvor det blev fundet for henimod 50 År siden.

Beskrivelse af Frugten:— Størrelse: lille til middelstor, ca. 50 mm bred, enkeltvis også 60 mm bred, 46 mm høj. — Form: varierer, oftest kort rund Valseform, undertiden som hos Fig. 2 bred, kort afstumpet Kegleform, Bug på eller lidt under Midten, den ene Halvdel undertiden stærkere udviklet, dog er dette ikke normalt. — Bæger; halvåbent. Bladene meget lange, smalle, uldede, bøjer indad, slår de lange Spidser fladt ud over Frugten; Hulen en flad, næsten glat Skål; Tværsnit omtrent rundt. — Stilk: snart lang, snart kort, træet, rødbrun, dunet, tykkere ved Grunden; Hulen middeldyb eller flad, vid, glat eller kun med Spor af Rust — Hud: mørkegul med grønlig Tone, fuld af et mørkt rødt. der af Grundfarven får et gulagtigt Skær, dækker kun, hvor de talrige lange båndformige Striber løber sammen, så det ser ud, som om den mørke Båndfarve var stribet af lysere Bånd; Punkter ses næsten ikke og kun som fine, tætsiddende hvide Skær. — Kærnehus: rundt løgformet, Aksen omtrent lukket, Rum brede, stærkt afrundede opad, rundt tilspidsede nedad, Kærner lange, smalle, trinde, mørkebrune, 2—3 i hvert Rum. — Bægerrør: en Tragt, Tråde højtstillede, Griffel kortkløvet, tæt hvidfiltet på den sammenvoksede Del. — Kød: hvidt med gult Skær, næst Bægeret lidt rødligt og der med rødlige Årer, af ægte, kraftig sød Pigeonsmag, der er lidt kraftigere end hos Rød Vinter Pigeon. — Modningstid: Vinter til langt ud på Foråret. — Værd: fin og meget smuk Bordfrugt.

Min store Prøvegren i min gamle Have bar hurtigt og var siden efter meget frugtbar.